Diensten

DSC_6343

Berekenen bouwconstructies

Van ontwerp tot oplevering. Het dimensioneren, ontwerpen, berekenen en tekenen van de bouwconstructies behoort tot onze dagelijkse...

BICW_Ned-train 5

BIM-modelleren

Waar de afgelopen jaren enkel gecommuniceerd werd via 2-d tekeningen innoveert Christiaens & Wijers actief mee met de ontwikkelingen in de...

DSC_3600

Specialisaties binnen ons bureau
Gevelsystemen en detailberekeningen

Naast het ontwerpen en berekenen van bouwconstructies is ons bureau gespecialiseerd in het berekenen van complexe staaldetails en het berekenen van gevelsystemen voor de utiliteitsbouw. Ons bureau beschikt over de modernste software om complexe verbindingen te berekenen en te tekenen.

Specialisaties binnen ons bureau
Legioblokken

Binnen onze vaste samenwerking met de firma A. Jansen uit Son ontwikkelen we diverse projecten met de bekende Legioblokken® van recyclet beton. Ons bureau is verantwoordelijk voor het constructief ontwerp van diverse kleine opslagboxen voor bulkgoederen tot complexe stalen hallen op Legioblokken®. De projecten met de Legioblokken® worden door heel Europa gebouwd.

Specialisaties binnen ons bureau
Europese Normen

Christiaens en Wijers is expert op het gebied van de Europese Normen. Door onze veelvuldige ervaring met bouwprojecten in Duitsland, België en Groot-Brittannië beschikken we over de kennis van de plaatselijke Nationale regelgevingen op constructief gebied. In Duitsland wordt ons bureau geaccepteerd als “sachverständigenbüro”. Hierdoor mogen wij als hoofdconstructeur projecten engineeren in Duitsland.

Specialisaties binnen ons bureau
Schade expertise

Regelmatig worden bestaande constructies beschadigd door externe invloeden of een aflopende levensduur van de constructie. In veel gevallen kunnen beschadigde constructies versterkt of vervangen worden.
Christiaens & Wijers beschikt over een brede kennis van verschillende door de jaren heen toegepaste constructies. Wij kunnen bestaande constructies beoordelen op veiligheid en bruikbaarheid.