BIM-modelleren

Waar de afgelopen jaren enkel gecommuniceerd werd via 2-d tekeningen innoveert Christiaens & Wijers actief mee met de ontwikkelingen in de markt op het gebied van BIM.

Building Information Model

BIM is een afkorting voor: Building Information Model. BIM omschrijft een werkmethode waarbij wordt gecommuniceerd middels een technisch 3-d model tussen verschillende partijen in de bouw.

Binnen BIM

Waarbij 3-d tekenen bij de meeste mensen bekend staat om ingezet te worden bij het visualiseren van een architectonisch ontwerp wordt het binnen BIM vooral gebruikt om informatie uit te wisselen. In het 3-d model wordt binnen BIM het gebouw vooraf als het ware digitaal gebouwd. Hierdoor kunnen veel bouwfouten en dus ook faalkosten beperkt worden.

Christiaens & Wijers ondersteund het initiatief voor een basis informatieleveringsspecifictatie (basis-ILS) voor BIM-projecten. Daarom zijn wij aangesloten als partner van BIM BASIS ILS.

Constant in ontwikkeling

Ons bureau volgt de ontwikkelingen op de voet en beschikt altijd over de nieuwste software. In 2015 is deze innovatieve visie van ons bureau onderstreept door het winnen van de Benelux BIM-award. Wilt u meer weten over onze visie op het gebied van BIM of bent u benieuwd naar de mogelijkheden binnen ons bureau, neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Button afbeelding - homepage

BIM Basis ILS